След първата международна среща и официалното подписване на договорите за партньорство, за нас е изключително удоволствие да обявим официално участието си като партньор в проекта "Заедно срещу насилието в училище" (2019-1-BG01-KA201-062329), финансиран по програма Еразъм + на Европейския Съюз.
Ден след деня на народните будители за нас беше голям комплимент да гостуваме на координатора на проекта- Начално училище Цани Гинчев, Лясковец и да бъдем посрещнати с хляб, мед и сол в едно изключително иновативно българско училище с повече от 100-годишна история- магическо съчетание на традиционни ценности и прогресивен дух. Децата от първи до четвърти клас посрещнаха с традиционни танци партньорите от България (Krav Maga Survival Bulgaria), Турция (Filiz Okulları) и Италия (Mine Vaganti NGO). След два дни усърдна работа, очертахме основите на бъдещото изпълнение на проекта, в рамките на който ще бъдат създадени методика за превенция и интервенция на агресията в училище, детска образователна книжка и видео материали по темата, с които вярваме, че ще допринесем за едно по-добро бъдеще на нашите деца.

After the first transnational project meeting and the official signing of the Partnership contracts, for us, it is immense pleasure to officially announce our participation in the project "Together against school violence" (2019-1-BG01-KA201-062329), co-financed by the Erasmus + Programme of the European Union. A day after the National Revival Day, for us it was a great compliment to be hosted by the project coordinator- Tsani Ginchev Primary School and to be welcomed with bread, honey and salt in one extremely innovative school which has more than 100 years of history - a magical compilation of traditional values and progressive spirit. The children from first to fourth grade welcomed the partners form Bulgaria (Krav Maga Survival Bulgaria), Turkey (Filiz Okullari) and Italy (Mine Vaganti NGO) with traditional dances from their countries. After two days of hard work, we were able to put the foundations of the future project implementation. Within its frameworks, we will create a methodology for prevention and intervention of school violence, a book for kids and video materials on the topic. In this way, we believe that we will be able to give our contribution for a better future of our kids.

İlk uluslararası proje toplantısı ve Ortaklık Sözleşmesinin imzalanmasının ardından, Avrupa Birliğinin Erasmus + Programı tarafından finanse ettiği ‘Birlikte Okulda Şiddete Karşı’ projesinde resmi olarak katılımımızı duyurmaktan büyük zevk duyarız. (2019-1-BG01-KA201-062329)

Proje düzenleyicisi Tsani Ginchev  İlkokulu olarak, Milli Uyanış Bayramından bir gün sonra, 100 yılı aşkın bir tarihi olan bu yenilikçi okulda misafirleri ekmek, bal ve tuz ile karşılayarak geleneksel değerlerin ve ilerleyici ruhun bir derlemesi ile ev sahipliği yapmak, bizim için büyük bir onurdu.

1. Sınıftan 4. sınıfa kadar olan çocuklar ülkelerinin geleneksel dansları ile ortakları olan , Bulgaristan (Krav Maga Survival), Türkiye (Filiz Okulları)  ve İtalya ( Mine Vaganti NGO)’yu karşıladılar.

İki günlük sıkı çalışmadan sonra gelecekteki proje uygulamamızın temelini atmayı başardık. Avrupa Birliği çerçeveleri içerisinde, okul şiddetinin önlenmesi ve müdahalesi için metotlar, çocuklar için kitaplar ve video materyalleri oluşturulacak.

İnanıyoruz ki bu yolla çocuklarımıza iyi bir gelecek için katkı sağlayabiliriz.

#Together #Against #School #Violence #Erasmus Erasmus+  İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi (HRDG)